Zainspiruj się i stwórz z nami najlepszego drinka pod słońcem. Poniżej znajdziesz listę autorskich przepisów na drinki z Rudą.
Zabawy z Rudą

- 40ml Rudej wódki
- limonka
- napój typu Cola
- kości lodu
Do szklanki typu highball wypełnionej lodem wlej 40ml Rudej Wódki, dodaj 3 cząstki limonki, uzupełnij napojem gazowanym typu Cola.

- 40ml Rudej wódki
- limonka
- cukier trzcinowy
- mięta
- kruszony lód
Połowę limonki pokrojonej w cząstki zgnieć w szklance typu highball z łyżeczką cukru trzcinowego. Dodaj 6-8 listków mięty, zasyp kruszonym lodem, wlej 40ml Rudej Wódki. Wymieszaj, uzupełnij woda gazowaną, udekoruj cząstkami limonki i liśćmi mięty.

- 40ml Rudej wódki
- 30ml Triple Sec
- 20ml soku z limonki
Do shakera dodajemy wszystkie składniki. Uzupełniamy lodem i wstrząsamy. Przelewamy zawartość do kieliszka koktajlowego przy użyciu fine strainera. Dekorujemy garnishem.

- 40ml Rudej wódki
- 30ml soku z limonki
- 10ml syropu cukrowego
- 10ml syropu pomarańczowego
- opcjonalnie białko kurze
Wymieszaj składniki w shakerze, podawaj na lodzie w szklance typu short. Udekoruj suszonym plastrem limonki i gotowe!

- 40ml Rudej Wódki
- 60ml świeżo zaparzonej kawy
- 20ml syrop cukrowy
- 30ml śmietanka (18%)
Do szklanki wlewamy Rudą Wódkę, kawę, syrop cukrowy. Wszystko razem mieszamy. Następnie na wierzch dodajemy ubitą śmietankę.

- 60ml Rudej Wódki
- 15ml syrop cukrowy
- 2x dash Angostura
Szklanicę barmańską uzupełniamy wszystkimi składnikami. Następnie dodajemy lód i mieszamy. Przy użyciu strainera przelewamy zawartość szklanicy
do niskiej szklanki. Dodajemy lód oraz ozdabiamy garnishem

- 40ml Rudej Wódki
- ok.100ml sok pomarańczowy
- 20ml Grenadine
Do naszej szklanki wlewamy Rudą Wódkę, następnie dodajemy sok pomarańczowy. Uzupełniamy szklankę lodem. Po łyżce wlewamy Grenadine, tak aby syrop opadł na dół, tworząc kolorowe warstwy. Ozdabiamy garnishem.

- 30ml Rudej Wódki
- 30ml Campari
- 30ml słodkiego wermutu
Wszystkie składniki wlewamy do szklanicy barmańskiej. Dodajemy lód i mieszamy. Przy użyciu strainera przelewamy zawartość szklanicy do naszego szkła. Uzupełniamy lodem i ozdabiamy garnishem.

- 60ml Rudej Wódki
- 30ml słodkiego wermutu
- 2x dash Angostura
Wszystkie składniki wlewamy do szklanicy barmańskiej. Szklanicę uzupełniamy lodem. Następnie mieszamy. Przy użyciu fine strainera (sitka) przelewamy koktajl do naszego szkła. Ozdabiamy garnishem.

- 50ml Rudej Wódki
- 40ml syropu pomarańczowego
- 50ml soku z cytryny
Składniki mieszamy w shakerze z kostkami lodu i rozlewamy do kieliszków i pijemy!

- 40ml Rudej Wódki
- 20ml soku z cytryny
- 10ml syropu cukrowy
- Splash wody gazowanej
Do shakera dodajemy: Rudą Wódkę, sok z cytryny, syrop cukrowy. Uzupełniamy lodem i wstrząsamy. Przelewamy do wysokiej szklanki. Dodajemy lód i uzupełniamy wodą gazowaną. Ozdabiamy garnishem.

- 30ml Rudej Wódki
- 10ml soku malinowego
- kilka kropel tabasco
Do kieliszka wlewamy Rudą, a następnie powoli dodajemy soku malinowego tak, by opadł na dno kieliszka. Dodajemy kilka kropel tabasco - i gotowe!

- 60ml Rudej Wódki
- 30ml soku z cytryny
- 20ml syropu miodowego
Podane składniki wlewamy do shakera. Dodajemy lód i wstrząsamy.
Przelewamy do kieliszka koktajlowego przy użyciu fine strainera (sitka). Ozdabiamy
garnishem.

- 50ml Rudej Wódki
- 20ml soku z limonki
- ok. 120ml piwa imbirowego
Do wysokiej szklanki wlewamy Rudą Wódkę i sok z limonki.
Dodajemy lód i uzupełniamy piwem imbirowym. Ozdabiamy garnishem.
